Om u de kans te geven alle producten te proeven, heeft la Gourmandise zijn eigen “Lekkerbekkenparadijs”. La Gourmandise wordt er ontvouwd op duizend-en-één manieren: decoratievoorwerpen met hapklare productennatuurlijk. Maar niet alleen dat!
Nieuwsgierig? Afspraak in de boetiek van la Gourm’! Deze is geopend tijdens dezelfde uren als het restaurant.
La Gourmandise, is niet alleen maar een brasserie-restaurant. Het is ook een reeks, voor de gelegenheid gecreëerde, artisanale producten. Om te beginnen met zijn 3 huiscreaties : le « Roro »,een mannenaperitief ; le «Véro », een damesaperitief ; le «Jumoma », een degustief op basis van peren en cognac.
Aan de kant der zoetigheden vinden we bijvoorbeeld ook : een praline gourmandise ; een zandkoekje gourmandise ; een assortiment confits ; confituren, oliën ……smaken van de boomgaard ; ….
Rochefort bestaat niet alleen maar in de Belgische provincie Namen. De Franssprekende wereld doorkruisend vindt men vele plaatsen met dezelfde naam. La Gourmandise heeft zich dus geworpen op de verovering van “Rochefort d’ici et d’ailleurs”.
Het label « Rochefort » wordt waardevol dank zij de ontdekking van artisanale producten komend van de Rocheforts uit de vier uithoeken van de wereld.
Voorbeelden: Un Côte du Rhône de Rochefort-du-Gard, du cognac de Rochefort sur Mer, du cidre de Rochefort-en-Terre, un bon Coteaux du Layon de Rochefort sur Loire, etc.
De producten die u degusteert in de brasserie vindt u terug in de Boetiek met streekproducten.
Les charcuteries met de samenwerking van 3 lokale charcutiers.
De kazen: de Jambjoule, de la ferme de Méan, de la Truquerie d’Havrenne en van Rochefort natuurlijk.
De streekbieren: Les Brasseries locales de la Trappiste, de la Lesse, de la Saint-Monon
De bio-thees: “D’un brin de campagne”
De sappen van de boomgaard ‘van hiernaast’.
De producten van de Périgord.
Catherine Sommelette, aquarelliste met talent
Michel Courtin, de huisvriend. Ontwerper van de trappisten brouwketel, te ontdekken op de « zolder ».
Frédérique Boumans maakte mooie dozen om uw lekkernijen in te pakken.
Pierre de Garde : houten pepermolens, maar ook appels en peren echter dan in de natuur !
Michel Minne en zijn onderplats in touw van Rochefort-sur-Mer.
José Philippot, de autodidactische draaie
Clo Anciaux en zijn « lekkere » potten
Hier en nergens anders, onze recepten, te nuttigen in de brasserie of om mee te nemen in de boetiek.
– Apéros/liqueurs : Roro, Vero & Jumoma
– Het 12-granenbrood van « Gaugau »
– Zandkoekjes
– Praline gourmande
– Soep « mamy gourmandise »
– Pruimen op oude wijze
– Gelei van jeneverbessen
– Pompoenconfituur of vijgenconfituur
– Saucisson met Rochefortkaas
– Eendenpastei / foie gras à la trappiste
– Azijn/mosterd à la trappiste